GuidePedia

0
Türk internet kullanıcıları 17:20 itibariyle internetlerinde olağan dışı bir yavaşlama tespit etti. Bu yavaşlamayı yaşıyorsanız merak etmeyin sorun sizde veya bağlanmaya çalıştığınız internet sitesinde değil.
17:20 itibariyle Türkiye, İzmir’den İspanya, Madrid’e saldırı düzenlenmeye başlandı. Saldırının Ömür Akgün Trading Aş. tarafından gerçekleştirildiği bilinmekte ve an itibariyle dünyada gerçekleşen saldırılardan en büyüğü olduğunu söyleyebiliriz. Saldırının nedeni veya saldırılan yer hakkında bir bilgi paylaşılmış olmasa da saldırının İspanyadaki domain(lere) yani sitelere yapıldığı bilinmekte. Saldırının İspanya’ya ne kadar zarar verdiğini bilmiyoruz ancak bildiğimiz şey bazı sitelerin erişime kapanacak düzeyde etkilendiği. Yine de bu saldırıdan alt yapı yetersizliği sebebiyle Türkiye daha büyük etkilendi. Türk internet kullanıcıları şu anda internetteki görsel içeriklere çok zor erişebilmekte veya erişememekte.
Saldırıya 18:00 sırasında İstanbul kaynaklı bazı destekler verilmeye başlandı. Bu desteği hangi grupların veya kimlerin verdiği bilinmemekte. Önümüzdeki saatlerde mutlaka bazı şeyler netleşecektir. Her türlü gelişmeye yazımızdan erişebilirsiniz.
Saldırıyı takip etmek için ise http://map.norsecorp.com/ adresinden yararlanabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top